Voordelen van live muziek

voordelen van livemuziek

De Kracht van Live Muziek: 5 Voordelen voor Jouw Evenement

Live muziek is een krachtig instrument dat de sfeer van elk evenement kan veranderen en versterken. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een bruiloft, of een festival, live muziek heeft een unieke manier om mensen samen te brengen en een onvergetelijke ervaring te creëren. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van live muziek en waarom het een waardevolle toevoeging is aan jouw evenement.

 1. Verbeterde Sfeer
  Live muziek heeft de kracht om de sfeer van een evenement te versterken. Het creëert een levendige en energieke ambiance die de gasten aantrekt en betrokken houdt. Of het nu een rustige akoestische set is tijdens een diner, of een energieke band die de dansvloer vult, live muziek voegt een extra dimensie toe aan de beleving.

 2. Verhoogde Betrokkenheid van Gasten
  Live muziek is niet alleen een genot voor het oor, maar het stimuleert ook de interactie tussen de gasten. Het biedt een gemeenschappelijk gespreksonderwerp en kan zelfs de meest verlegen gasten op de dansvloer krijgen. Bovendien kan live muziek de tevredenheid en loyaliteit van de gasten verhogen, wat vooral belangrijk is voor terugkerende evenementen.

 3. Onderscheid van Concurrentie
  In een wereld waar evenementen steeds vaker voorkomen, kan het moeilijk zijn om je te onderscheiden van de massa. Live muziek kan hierbij helpen. Door het inhuren van een live band of artiest, laat je zien dat je bereid bent om die extra stap te zetten voor jouw gasten. Dit kan je evenement onvergetelijk maken en ervoor zorgen dat jouw gasten terug willen komen voor meer.

 4. Positief Merkimago
  Live muziek kan ook bijdragen aan een positief merkimago. Het laat zien dat je waarde hecht aan kwaliteit en een unieke ervaring voor jouw gasten. Bovendien kan het inhuren van lokale artiesten je reputatie in de gemeenschap verbeteren.

 5. Verhoogd Werknemersmoreel
  Als je een bedrijfsevenement organiseert, kan live muziek een geweldige manier zijn om het moreel van je werknemers te verhogen. Het laat zien dat je hun harde werk waardeert en biedt hen een kans om te ontspannen en te genieten van het feest. Bovendien kan het de teamgeest versterken en bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur.

Live muziek biedt tal van voordelen voor elk evenement. Het versterkt de sfeer, verhoogt de betrokkenheid van de gasten, helpt je onderscheiden van de concurrentie, draagt bij aan een positief merkimago, en kan het moreel van de werknemers verhogen. Dus of je nu een bedrijfsevenement, een bruiloft, of een festival organiseert, overweeg dan om live muziek toe te voegen aan jouw evenement om het naar een hoger niveau te tillen.

De helende kracht van live muziek: De gezondheidsvoordelen van meeslepende muzikale ervaringen ontgrendelen

Live muziek heeft altijd een speciale plek ingenomen in het hart van de luisteraars. Het is meer dan alleen een vorm van entertainment; het is een ervaring die de ziel raakt en de geest verheft. In deze blog gaan we de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van live muziekervaringen verkennen.

De fysieke voordelen van live muziek:

Vermindering van stress en angst: Live muziekevenementen stimuleren de afgifte van gelukshormonen zoals oxytocine en dopamine. Deze hormonen helpen bij het verminderen van stressniveaus en het verlichten van angst.

Verbeterde hersenfunctie en levensduur: Onderzoeken tonen aan dat live muziek de hersenactiviteit stimuleert en cognitieve vaardigheden verbetert. Regelmatig bijwonen van live muziekevenementen kan ook een positief effect hebben op de hersengezondheid en levensduur.

Pijnverlichting en welzijn: Live muziek heeft een positieve impact op het algehele welzijn en de kwaliteit van leven. Het kan ook helpen bij pijnmanagement.

De mentale gezondheidsvoordelen van live muziek:

Emotioneel welzijn en muziek: Live muziek roept emoties op en bevordert een gevoel van geluk en vreugde. Het heeft therapeutische effecten op het emotionele welzijn.

Sociale verbinding en gevoel van verbondenheid: Live muziekevenementen bevorderen sociale verbinding en gemeenschapsbetrokkenheid. Ze bieden gedeelde ervaringen en een gevoel van verbondenheid.

Muziek als therapie: Live muziek wordt gebruikt als een therapeutisch hulpmiddel in verschillende mentale gezondheidsinterventies. Het kan helpen bij het behandelen van aandoeningen zoals depressie en angst.

De zakelijke voordelen van live muziek:

Verhoogde klantbetrokkenheid: Live muziekevenementen kunnen meer klanten aantrekken en hun algehele ervaring verbeteren. Ze kunnen ook leiden tot verhoogde klantloyaliteit en positieve mond-tot-mondreclame.

Creëren van een unieke sfeer: Live muziek voegt een onderscheidend en memorabel element toe aan bedrijven. Het heeft een impact op de ambiance en klanttevredenheid.

Merkdifferentiatie en opvallende evenementen: Bedrijven kunnen live muziekevenementen gebruiken om zich te onderscheiden van concurrenten. Ze kunnen unieke en opvallende live muziekervaringen organiseren.

Live muziek heeft talloze fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Het kan ook zakelijke voordelen bieden door het creëren van unieke ervaringen en het aantrekken van meer klanten. We moedigen lezers aan om live muziekevenementen te verkennen en te ondersteunen voor hun persoonlijke en professionele welzijn.

Een Artiestenperspectief: De Magie van Live Muziek

Als artiest is er niets dat te vergelijken is met de ervaring van het spelen van live muziek. Het is een onbeschrijfelijk gevoel dat verder gaat dan alleen het spelen van een instrument of het zingen van een lied. Het is een diepe, emotionele verbinding die we maken met ons publiek, een gedeelde ervaring die ons allemaal samenbrengt.

Wanneer we op het podium staan, voelen we de energie van het publiek. We voelen hun enthousiasme, hun passie, hun liefde voor de muziek. Het is een energie die ons voedt, die ons inspireert om het beste van onszelf te geven. Het is een energie die ons helpt om onze grenzen te verleggen, om nieuwe hoogten te bereiken in onze muzikale expressie.

Live muziek is ook een kans voor ons om te communiceren met ons publiek op een dieper niveau. Door onze muziek kunnen we verhalen vertellen, emoties delen, gedachten en ideeën overbrengen. We kunnen een dialoog aangaan met ons publiek, een uitwisseling van emoties en ervaringen die verder gaat dan woorden.

Maar misschien wel het mooiste van live muziek is de gemeenschap die het creëert. Wanneer we live spelen, brengen we mensen samen. We creëren een ruimte waar mensen zich kunnen verbinden, waar ze kunnen delen in de vreugde van muziek. Het is een ruimte waar mensen zich vrij kunnen voelen, waar ze zichzelf kunnen zijn.

Als artiesten is het onze taak om deze ruimte te creëren, om deze ervaring te bieden. En het is een taak die we met veel liefde en toewijding op ons nemen. Want we weten dat live muziek meer is dan alleen entertainment. Het is een kracht die mensen samenbrengt, die gemeenschappen bouwt, die levens verandert.

En dat is de ware magie van live muziek.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar