Verenigingsfeest

blur-feest-band.jpg

Ben je de voorzitter van de lokale sportclub en heb je recent een voorstel gedaan om dit jaar een gezellig feest voor alle leden te organiseren? Ben je lid van het organisatiecomité dat verantwoordelijk is voor de feesten en evenementen van jullie studentenvereniging, en willen jullie van het volgende feestje graag een unieke gebeurtenis maken? Of maken jij en je partner al jaren deel uit van een vriendenclub en zijn jullie aan de beurt om de volgende borrel te organiseren? Voor dit soort situaties en gevallen zou het wel eens een heel goed idee kunnen zijn om een verenigingsfeest te boeken.

We kunnen ons voorstellen dat dit in eerste instantie een beetje vaag klinkt, dus leggen we je graag uit wat we precies bedoelen met het boeken van een verenigingsfeest. Het begrip vereniging op zich is al vrij breed, aangezien het refereert aan ongeveer iedere soort organisatie die bepaalde doelen nastreeft. Over het algemeen betalen de leden van een vereniging contributie en bepalen zij ook wie er in het bestuur van de vereniging komt te zitten. Amateurvoetbalclubs, studentenverenigingen, en veel soorten hobbyclubs zijn allemaal verenigingen, om maar wat voorbeelden te noemen.

Een verenigingsfeest is dus een feest dat door en voor een vereniging georganiseerd wordt. Aangezien er heel veel verschillende soorten verenigingen bestaan in Nederland en België, bestaat er dus ook heel wat variatie wat betreft verenigingsfeesten. Bij het boeken van een verenigingsfeest zijn wij dan ook heel flexibel naar onze klanten toe. Als je, bijvoorbeeld, niet echt zin hebt in alle planning en voorbereidingen die er nodig zijn om een verenigingsfeest goed op poten te zetten, dan kan je het helemaal aan ons overlaten. Het enige wat we in zo'n geval moeten weten is wat jij in gedachten hebt voor het evenement in kwestie en hoe je graag zou willen dat wij het allemaal invullen.

Je kan er bij het boeken van een verenigingsfeest ook voor kiezen om een deel van de taken aan ons over te laten in plaats van de hele voorbereiding. Op die manier kan je meer tijd overhouden voor de taken die je niet uit handen kan of wil geven. Daar komt nog bij dat je, door wat hulp van ons in te roepen, ook meer tijd voor je gasten hebt tijdens het feest zelf. Zo kan je zelf ook een beetje genieten van wat je georganiseerd hebt.

Als ervaren entertainmentbureau en event planner kunnen we jou op allerlei manieren bijstaan tijdens de organisatie van een verenigingsfeest. Als je, bijvoorbeeld, wat live entertainment wil boeken voor het feest, dan kunnen wij met behulp van onze contacten en ons uitgebreide portfolio in een mum van tijd enkele voorstellen voor je maken. We kunnen ook, bijvoorbeeld, helpen met het regelen, opzetten, en ook weer afbreken van podia en licht- en geluidsinstallaties. Zoals we al eerder schreven, hangt het vooral af van wat jij als organisator wil.

Als gevolg van de variatie die er bestaat wanneer we het hebben over het boeken van een verenigingsfeest, kan het soms wel lastig zijn om te weten wat voor acts en opties het beste zouden passen bij jouw evenement. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van een verenigingsfeest samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een gevarieerd portfolio van opties en diensten, maar hebben wij door de jaren heen ook al talloze verenigingsfeesten geboekt voor onze klanten. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte verenigingsfeest kan boeken voor jouw feest.

Wat voor soort entertainment je ook naar op zoek bent, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw verenigingsfeest. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op onze website. Je kan met behulp van de zoekmachine door de verschillende opties en acts voor verenigingsfeesten in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het soort gelegenheid en het budget dat je wil uitgeven. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens deze boekingen gemaakt hebben bij ons. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een verenigingsfeest. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Originele ideeën voor het thema van je verenigingsfeest

Als je van plan bent om een verenigingsfeest te gaan organiseren, dan raden we aan om dat te doen op basis van een thema. Door een leuk en origineel thema aan het evenement te verbinden kan je het plannen en voorbereiden wat overzichtelijker maken. Daarnaast zorgt een goed uitgewerkt thema er ook voor dat je van jouw verenigingsfeest een uniek evenement kan maken waar de aanwezigen nog langer over na zullen praten. Om deze reden zetten we ter inspiratie hieronder enkele originele ideeën op een rijtje.

Mijn dieet begint morgen

Je hebt het vast wel eens van anderen gehoord en misschien heb je het zelf al wel eens gedacht of aan anderen verteld: Morgen begin ik met mijn dieet. Je kan hier voor jouw verenigingsfeest ook een heel leuk thema omheen maken. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een schandalig lekkere catering met allerlei gefrituurde lekkernijen, mierzoete cocktails, en heerlijk gebak. Wat is er nou leuker dan een feestje te organiseren waarop iedereen zich met vrienden eens een keertje lekker te buiten kan gaan in een gezellige omgeving?

Glitter gala

Het gala-thema is een klassieker wanneer het op themafeestjes aankomt en dat is niet gek. De meeste mensen vinden het hartstikke leuk om zich op te dossen voor een avondje uit. Daar kan je met jouw verenigingsfeest perfect op inspelen door een hele chique bedoening van het geheel te maken. Zo kan je, bijvoorbeeld, een dresscode instellen en een klassiek orkestje boeken. Als je er helemaal iets unieks van wil maken, kunnen we je ook helpen om een complete champagnetoren op jouw feest neer te laten zetten.

Een nacht in La Havana

Zwoele avonden, palmbomen, salsa, en rum. Dat zijn zomaar een paar van de dingen die mensen zullen opnoemen wanneer je hen vraagt hoe zij zich een feestje in het Cubaanse La Havana voorstellen, en laten dat nou net wat dingen zijn waarmee je een heel geslaagd themafeest zou kunnen organiseren voor jouw vereniging. Als finishing touch zou je, bijvoorbeeld, een complete cocktailbar kunnen boeken, inclusief een professionele barman. Je gasten zullen zich de vers gemixte Cuba Libres niet snel vergeten.

Candy Crush

Voor vrijwel alle thema's voor een verenigingsfeest geldt dat het succes van het gekozen thema voor een groot deel afhangt van de gasten die je gaat uitnodigen. Een Candy Crush-thema zal daarom waarschijnlijk geen denderend succes zijn bij een vereniging waar vooral oudere mensen lid van zijn, maar voor verenigingen met jongere leden des te meer. De basis elementen van een Candy Crush-feestje zijn, om te beginnen, felle kleuren, vrolijke muziek, en vooral heel veel snoep. Dat kan je natuurlijk op allerlei originele aanbieden aan je gasten, terwijl wij je ook kunnen helpen met het boeken van een paar superleuke Candy Girls die tijdens het verenigingsfeest zelf allerlei zoetigheden uitdelen aan de aanwezigen.

Muzikale magie

Je kan het verenigingsfeest dat je gaat organiseren ook een mysterieuze draai geven door met het thema de magische kant op te gaan. Naast een passende muziekkeuze en een creatieve catering is het in zo'n geval ook heel leuk om een goochelaar te boeken, bijvoorbeeld. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio goochelaars dat je op onze website rustig kan verkennen, inclusief reviews van mensen die hen al eens geboekt hebben of hebben zien optreden. Als je helemaal ver wil gaan, kan je er ook een waarzegster bij boeken, want ook op dat vlak hebben we uitstekende contacten. Waar het op neerkomt, is dat we helpen je graag helpen om van jouw verenigingsfeest een unieke gelegenheid te maken.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een verenigingsfeest geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is over het algemeen wel slim om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft dergelijke boekingen in Nederland en België. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen voor allerlei verenigingsfeesten verzorgd en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het boeken van het verenigingsfeest dat perfect bij jouw ideeën past. Niet alleen kunnen we je helpen bij het verkennen van de beschikbare opties, maar ook bij het afwerken van jouw evenement en het onderhandelen met de acts van jouw keuze. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar