Zes tips om je vlucht slapend door te komen

pexels ketut subiyanto

Werken in het buitenland is leuk, maar soms horen daar ook lange vluchten bij. Urenlang op een klein stoeltje zitten is niet erg comfortabel. Slapen tijdens de vlucht is ideaal, maar hoe doe je dat? Met deze zes tips slaap je als een roos.

1. Rituelen nadoen

Kijk je thuis altijd even Netflix voordat je gaat slapen, lees je een boek of check je de ted baker sale? Doe dit eveneens in het vliegtuig. Boots je rituelen voordat je gaat slapen zo goed mogelijk na. Je lichaam krijgt op deze manier het signaal van slapen door.

2. Trek laagjes aan

De temperatuur in een vliegtuig wisselt nogal. Soms is het ronduit koud en de andere keer is het snikheet. Het is daarom verstandig om verschillende laagjes kleding aan te trekken. Let erop dat je kleding met een comfortabele stof draagt. Een strakke outfit is niet fijn als je uren op een stoel moet zitten. Neem ook een sjaal mee, want die kun je als dekentje gebruiken.

3. Neem oordopjes mee

Je weet nooit wie er naast je zit. Iemand die veel praat, een baby die huilt, een vrouw die constant hulp van de stewardess nodig heeft, niet perfect voor als je fijn wilt slapen. Neem daarom een koptelefoon of oordopjes mee in je ted baker tas of Superdry rugzak, zodat je het lawaai kunt blokkeren. Wil je nog even muziek luisteren? Er zijn tegenwoordig koptelefoons die het lawaai van motoren buitensluiten. Dit zijn ‘noise cancelling’ koptelefoons.

4. Koop een oogmasker

De zon kan erg fel zijn binnenboord. Dat is vervelend als je in slaap wilt komen. Neem daarom zelf een oogmasker mee. Die is kwalitatief beter dan de oogmaskers die ze soms uitdelen. Heb je die nog nooit gebruikt? Gebruik hem dan eerst thuis, zodat je er aan gewend bent. Zo heb je geen last van oplichtende schermen of fel licht van buiten.

5. Drink geen alcohol

Het is misschien aantrekkelijk om een glaasje alcohol te nemen voordat je gaat slapen, maar doe het niet. Je valt wel in slaap, maar de REM-slaap bereik je hierdoor niet met als gevolg dat je niet goed uitrust. Wil je tijdens de vlucht een alcoholische versnapering drinken doe dit dan zo vroeg mogelijk. Op die manier heeft de alcohol je lichaam alweer verlaten voordat je gaat slapen.

6. Nuttig geen snacks

Naast alcohol kom je misschien in de verleiding om cola te drinken of koekjes te gaan eten. Cafeïne en suiker houden je wakker. Geen goed idee. Bovendien vat je minder snel de slaap met een volle maag. Eet daarom drie uren van te voren een maaltijd die licht is. Wil je nog wat eten en drinken? Drink dan een kopje kamillethee of neem een handjevol noten, dadels of een banaan.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar