Jazzband op trouwfeest

jazzband-boekingen-receptie_0.jpg

Op een trouwfeest wilt u dat iedereen het naar zijn zin heeft. U wilt alleen wel iets extra’s. Een chique sfeer dat over de hele avond te voelen is. Het moet natuurlijk de mooiste avond van uw leven zijn. Met een goede Jazzband zorgt u voor de juiste sfeer!

Wat is Jazz?

Jazz is een op improvisatie gebaseerde muziekstijl. Het is ontstaan in New Orleans door  verschillende oudere muziekstijlen met elkaar te mengen.  De eerste Jazzmuziek was beïnvloed door West-Afrikaanse ritmes. Het was een mengelmoes van ragtime, blues, folk, negrospirituals en Franse marsmuziek. In de hoogtijdagen van de Swingperiode was Jazz het populairst. Jazz was toen voornamelijk ook dansmuziek. Later evolueerde Jazz naar meer experimentele muzieksoorten.  Uit Jazz zijn ook weer geheel nieuwe muziekstijlen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn Soul, R&B , Funk en natuurlijk pop.

Waarom Jazz?

Jazz is hartstikke veelzijdig. Deze muzieksoort blijft zich nog steeds vernieuwen. Ook nu nog wordt er muziek gemaakt met vele jazzy invloeden. Het is dan ook voor jong en oud. Jazz geeft een bepaald gevoel mee. Het kan voor een rustig en vooral chique sfeer zorgen maar het kan ook de luisteraars juist opwekken en energie geven. Met Jazz kunt u dus echt alle kanten op. Een uitstekende keus voor een trouwfeest dus!

Begin de avond met wat rustige Jazz

Om de avond te beginnen is het aan te raden om te beginnen met wat rustige Jazz. De gasten nemen plaats en kunnen rustig praten met wat mensen onder het genot van een drankje. De jazzband speelt zachtjes op de achtergrond, een saxofoon komt subtiel boven het rumoer van de mensen uit. Het geeft een uitstekende toon op de avond.

Geef wat Jazz aan uw gasten

Naarmate de avond vordert en de mensen al wat losser worden, is het tijd om de Jazz wat op te voeren naar een hoger level. U wilt natuurlijk dat er wel gedanst wordt op uw eigen trouwfeest. Oorspronkelijk werd Jazz ook een ‘’zeer energieke dans’’ genoemd. Verwacht dan ook dat er zeker gedanst gaat worden.

Veelzijdige coverbands

De meeste Jazzbandjes zullen ook wat soul of popnummers in hun repertoire hebben. Kijk dus vooral naar wat u zelf het liefst wilt. Drinks On Us is bijvoorbeeld zo’n bandje dat de avond met wat rustige achtergrondmuziek begint en eindigt met meer dansbare nummers. Een uitstekende keus voor een chique trouwfeest dat toch een knallend eind verdient. Uw gasten zullen nog lang na praten over hoe leuk het was op uw trouwfeest met de Jazzband. Gegarandeerd succes!Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar