Jimmy Nelson boeken

Jimmy Nelson is een Britse kunstenaar en fotograaf. Hij is vooral bekend door zijn boek 'Before They Pass Away' (2013) waar hij voor een periode van tweeënhalfjaar lang over de wereld heeft gereisd om inheemse stammen te fotograferen. Door het grote succes van dit boek is Jimmy Nelson in staat geweest om zijn reis voort te zetten. In 2018 publiceerde hij zijn tweede, ditmaal interactieve, boek 'Homage to Humanity'. Het boek wordt vergezeld door de 2019 Webby Award-winnende mobiele applicatie die het mogelijk maakt om elke afbeelding in het boek te scannen en tot leven te brengen met exclusieve films, interviews en 360 graden filmmateriaal. Hierdoor kunnen lezers zien hoe het werk gemaakt is kunnen zij het proces hierachter begrijpen.

Met winst van zijn kunstprojecten werd de Jimmy Nelson Foundation opgericht. Doelstelling van de foundation is: "Naarmate de globalisering groeit beginnen mensen hun identiteitsgevoel te verliezen, maar is er ook een grotere behoefte aan het behouden ieders eigen cultuur. Onze projecten zijn zorgvuldig ontworpen om mensen samen te brengen en een basis van wederzijds begrip te vormen."

Jimmy Nelson inhuren als spreker

Wilt u Jimmy Nelson boeken als spreker op uw evenement? Dat kan bij nu bij Evenses! Onderwerpen waar Jimmy Nelson over praat: vergeten beschaving, fotografie en diversiteit in cultuur. Als u nog vragen heeft over het boeken van Jimmy Nelson, kunt u altijd contact met ons opnemen via de telefoon, chat of mail. Wij beantwoorden graag al uw vragen over het inhuren van Jimmy Nelson.