Als kleine jongen verzamelde Gerard Ekdom single naar single en kocht album na album. Vanaf zijn veertiende begon Gerard met draaien, eerst voor drive-in shows in zijn omstreek.

De radiocarrière van Gerard begon bij STILOB, de lokale omroep in De Bilt. Hierna is hij werkzaam geweest bij NEW Dance Radio, Stadsomroep Utrecht, Magic FM en Hot Radio.

In 1998 mocht Gerard een programma maken in het opleidingstraject van de AVRO op 3FM. Hieruit mocht hij steeds vaker invallen. Hij kreeg een ochtendprogramma die hij mocht presenteren in het weekend, een nachtprogramma en veroverde hij uiteindelijk een plek bij 3FM als presentator van de Arbeidsvitaminen.

Gerard heeft maar liefst acht keer voor Serious Request plaats genomen in het Glazen Huis, waar hij met de andere dj's zoveel mogelijk geld voor het Rode Kruis heeft opgehaald. In 2015 stapte Gerard op van 3FM om bij NPO Radio 2 de ochtendshow 'Ekdom in de Ochtend' te verzorgen. Gerard besloot na een kleine drie jaar zijn ochtendprogramma voort te zetten op Radio 10. Dit onder de nieuwe naam 'Ekdom in de Morgen'.

Zou u graag de alles kunner Gerard willen boeken voor uw festival, bedrijfsevenement of congres? Heeft u nog vragen over het boeken van Gerard? Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag met uw vragen over het boeken van Gerard Ekdom.