"Rock, jazz en elektronische muziek: De ultieme gids voor zomerse muziekfestivals in Nederland 2023"

Festival guide 2023

De beste muziekfestivals in de zomer in Nederland in 2023

Nederland staat bekend om zijn levendige muziekscene en organiseert het hele jaar door verschillende muziekfestivals. De zomer is de perfecte tijd om te genieten van livemuziek en de zon, en er zijn genoeg festivals om uit te kiezen in 2023. In deze blogpost belichten we een aantal van de beste zomer-muziekfestivals in Nederland in 2023.

Best Kept Secret

Best Kept Secret is een driedaags muziekfestival in Hilvarenbeek, in het zuiden van Nederland. Het festival vindt plaats op 9-11 juni 2023 en heeft een gevarieerde line-up van indie, rock en elektronische muziek. Enkele van de artiesten die optreden op Best Kept Secret in 2023 zijn onder andere Tame Impala, The Strokes en Billie Eilish.

Central Park Festival

Central Park Festival is een eendaags muziekfestival dat wordt gehouden in Utrecht, in het midden van Nederland. Het festival vindt plaats op 24 juni 2023 en heeft een line-up van populaire Nederlandse en internationale artiesten. Enkele van de artiesten die optreden op Central Park Festival in 2023 zijn onder andere Kensington, Chef'Special en The Kooks.

Jera On Air

Jera On Air is een driedaags muziekfestival dat wordt gehouden in Ysselsteyn, in het zuiden van Nederland. Het festival vindt plaats op 22-24 juni 2023 en heeft een line-up van punk-, hardcore en metalmuziek. Enkele van de artiesten die optreden op Jera On Air in 2023 zijn onder andere Sum 41, Parkway Drive en Deftones.

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole is een driedaags muziekfestival dat wordt gehouden in Beuningen, in het oosten van Nederland. Het festival vindt plaats op 30 juni en 2 juli 2023 en heeft een line-up van indie, rock en elektronische muziek. Enkele van de artiesten die optreden op Down The Rabbit Hole in 2023 zijn onder andere Radiohead, Arcade Fire en The National.

North Sea Jazz

North Sea Jazz is een driedaags muziekfestival dat wordt gehouden in Rotterdam, in het westen van Nederland. Het festival vindt plaats op 7-9 juli 2023 en biedt een line-up van jazz, soul en funkmuziek. Enkele van de artiesten die optreden op North Sea Jazz in 2023 zijn onder andere Stevie Wonder, Herbie Hancock en Earth, Wind & Fire.

Liquicity

Liquicity is een eendaags muziekfestival in Amsterdam, in het westen van Nederland. Het festival vindt plaats op 26 augustus 2023 en heeft een line-up van drum- en basmuziek. Enkele van de artiesten die optreden op Liquicity in 2023 zijn onder andere Netsky, Camo & Krooked en High Contrast.

Pinkpop

Pinkpop is een driedaags muziekfestival dat wordt gehouden in Landgraaf, in het zuiden van Nederland. Het festival vindt plaats op 16-18 juni 2023 en biedt een line-up van populaire rock-, pop- en elektronische muziek. Enkele van de artiesten die in 2023 op Pinkpop optreden zijn onder andere Foo Fighters, Pearl Jam en The Killers.

Lowlands

Lowlands is een driedaags muziek- en kunstfestival dat wordt gehouden in Biddinghuizen, in het midden van Nederland. Het festival vindt plaats van 18 tot 20 augustus 2023 en biedt een gevarieerd programma met muziek, comedy, theater en film. Enkele van de artiesten die in 2023 op Lowlands optreden zijn onder andere The Chemical Brothers, Gorillaz en Massive Attack.

Amsterdam Dance Event (ADE)

Amsterdam Dance Event (ADE) is een vijfdaagse conferentie en festival voor elektronische muziek in Amsterdam, in het westen van Nederland. Het festival vindt plaats van 18 tot 22 oktober 2023 en heeft een line-up van populaire dj's en producers van over de hele wereld. ADE omvat ook een verscheidenheid aan workshops, panels en andere evenementen voor professionals en liefhebbers uit de muziekindustrie.

Zwarte Cross

Zwarte Cross is een driedaags muziek- en motorcrossfestival dat wordt gehouden in Lichtenvoorde, in het oosten van Nederland. Het festival vindt plaats op 21-23 juli 2023 en biedt een line-up van rock, pop en elektronische muziek, maar ook motorcrossraces, theatervoorstellingen en andere activiteiten.

Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited is een meerdaags festival dat wordt gehouden in Rotterdam, in het westen van Nederland. Het festival vindt eind juli plaats en biedt muziek, dans, theater en culturele evenementen. Rotterdam Unlimited viert de diverse gemeenschappen en culturen van de stad, met een focus op Caribische en Afrikaanse invloeden.

Deze festivals bieden een breed scala aan muziek en culturele ervaringen voor bezoekers aan Nederland. Van rock tot elektronische muziek en wereldmuziek, er is voor ieder wat wils.

*Opmerking: De in dit artikel genoemde festivaldata en line-ups zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Check de officiële festivalwebsites voor de laatste informatie.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar