Email Marketing in de evenementen branch

Knalfeest

Email marketing

Nu er weer steeds meer evenementen door mogen gaan na corona is het belangrijk om je (potentiële) publiek weer op de juiste manier te bereiken. Na bijna anderhalf jaar geen concerten, theatershows en andere acts te hebben georganiseerd, is het misschien weer even wennen om te beginnen. Met behulp van e-mail marketing bereik je binnen no time opnieuw de juiste personen voor jouw evenement. Hoe e-mail marketing precies werkt en waarom het van belang is binnen de evenementenbranche lees je hier.

Hoe werkt e-mail marketing precies?

Voordat je gaat starten met e-mail marketing is het goed om te weten wat e-mail marketing precies is en hoe het werkt. E-mail marketing is een vorm van marketing waarbij er per mail direct naar de inbox van de ontvanger een mail wordt gestuurd. Stel, je wilt als bedrijf je publiek op de hoogte houden van een nieuwe concertagenda of andere interessante nieuwtjes dan kun je aan de slag gaan met zo’n nieuwsbrief. Er zijn diverse online programma’s die je daarvoor kunt gebruiken, bijvoorbeeld de mailing tool van Flexmail.

Het is goed om te weten dat je e-mail marketing op verschillende manieren kunt inzetten. Wat zo fijn is aan deze manier van marketing is dat de ontvangers zichzelf hebben aangemeld voor je nieuwsbrief of mailings. Dat betekent dus geen ongewenste mail of boze mensen die niet op je mails zitten te wachten. Hierbij kun je dergelijke mails personaliseren en zelfs automatiseren. Dat wordt ook wel e-mail marketing automation genoemd, waarbij er bijvoorbeeld geautomatiseerde mails worden verstuurd op een verjaardag of als bevestiging van inschrijving van een nieuwsbrief.

photo-1600267165477-6d4cc741b379.jfif

Mensen op de hoogte houden van evenementen

Een van de grootste voordelen van e-mail marketing binnen de evenementenbranche is het feit dat je mensen op de hoogte kunt houden van een evenementenagenda. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je de gehele agenda toesturen van die maand of dat kwartaal of je kunt ervoor kiezen om een mail te personaliseren. Is er bijvoorbeeld een groep mensen dat eerder een kaartje heeft gekocht voor een coverband? Dan is de kans groot dat ze nog een keer interesse zouden hebben voor een concert van een coverband. Die groep kun je vervolgens een mailing sturen met de concertagenda van coverbands. Dat geldt natuurlijk ook voor andere genres en shows zo.

Gasten de juiste informatie sturen van evenementen

Wat ook prettig is aan het gebruik van e-mail marketing bij evenementen is dat je gasten op de hoogte kunt houden van de juiste informatie omtrent een evenement. Wanneer iemand tickets heeft gekocht voor een show of dj-set is het wel zo prettig om te weten waar het is, wanneer het evenement precies is en hoe laat gasten welkom zijn. Dit soort informatie kan men online vinden, maar natuurlijk is het veel fijner wanneer je dergelijke gegevens bij de hand hebt in je mailbox. Deze persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd door mensen, waardoor de kans groot is dat ze nog eens terug zullen komen.

Band opbouwen met klanten

Dat terugkomen van klanten is van groot belang wanneer je geld wilt verdienen met je onderneming. Daarom kun je e-mail marketing heel goed inzetten als een manier om een band op te bouwen met je klanten. Een nieuwsbrief of mailing is de ideale plek om een kijkje achter de schermen te geven en om meer te vertellen over het team achter het bedrijf. Dit maakt een bedrijf menselijk; iets wat de meeste mensen prettig vinden. Daarnaast is het geven van tips en tricks of andere inspiratievolle content heel waardevol voor klanten. Om die band extra goed op te bouwen én te versterken is een nieuwsbrief of mailing de perfecte weg om aanbiedingen of persoonlijk kortingscodes aan te bieden.

Gemakkelijk meten van koopgedrag

Wat tot slot goed is om te weten, is dat je met behulp van e-mail marketing op een redelijk eenvoudige manier kunt meten hoe je online publiek zich gedraagt. Wanneer je gebruik maakt van een marketingprogramma voor e-mail kun je ‘aan de achterkant’ van zo’n nieuwsbrief of mailing bekijken op welke links er is geklikt of hoe lang mensen de nieuwsbrief gelezen hebt. Dat is waardevolle informatie voor hoe je mensen naar je website trekt. Blijkt bijvoorbeeld dat een stukje tekst over een bepaald onderwerp helemaal niet scoort dan hoef je daar geen aandacht meer aan te besteden. Andersom geldt dat natuurlijk ook: werkt een tekst, link of video juist wel heel goed? Dan weet je waar je mee kunt scoren om meer traffic en uiteindelijk verkoop te genereren.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar