De Evolutie van Martin Garrix: Van Begin tot Nu

martin garrix evolutie

Martijn Garritsen, bekend als Martin Garrix, maakte een vliegende start in de muziekindustrie halverwege 2013 met een remix van het nummer 'Your Body' van Christina Aguilera, dat later verscheen op haar album 'Lotus'. Dit was echter slechts het begin van zijn succes. Zijn echte doorbraak kwam met het uitbrengen van zijn solo track 'Animals' in juli 2013, dat snel populair werd in heel Europa en hem de jongste Nederlandse artiest maakte die de nummer één positie bereikte in de Britse hitlijsten.


Wereldwijde herkenning

In 2013 debuteerde hij ook op de DJ Mag Top 100 lijst op plaats 40, en slechts een jaar later schoot hij omhoog naar de vierde plaats. Zijn carrière nam een hoge vlucht met wereldwijde tours en een geschat vermogen van 10,9 miljoen euro in 2014, waarmee hij de jongste rijke DJ onder de twintig werd. Garrix stond bekend om zijn productieve samenwerkingen, waaronder tracks met bekende namen zoals Usher in 'Don't Look Down' en Tiësto in 'The Only Way Is Up'. Hij werkte ook samen met Avicii als co-producer voor het nummer 'Waiting for Love'. Zijn samenwerkingen met Matisse & Sadko resulteerden in de tracks 'Break Through The Silence' en 'Dragon'.

Onafhankelijkheid en nieuwe successen

Na een conflict over auteursrechten verliet hij in 2015 zijn label Spinnin' Records en zijn management. Het volgende jaar lanceerde hij zijn eigen label STMPD RCRDS, waar het eerste uitgebrachte nummer 'Now That I've Found You' was, in samenwerking met John Martin en Michel Zitron. Zijn succes bleef voortduren met hits zoals 'In the Name of Love' met Bebe Rexha. Zijn invloed en succes in de DJ-wereld werden verder bevestigd toen hij in 2015 op de derde plaats van de DJ Mag Top 100 stond en de volgende twee jaar zelfs op nummer één. In 2018 had hij de eer om de Olympische Winterspelen af te sluiten.

Continuïteit en Creativiteit

Na het afsluiten van de Olympische Winterspelen in 2018 bleef Martin Garrix onvermoeibaar werken aan zijn muziek en zijn merk. Hij bracht hits uit als 'High on Life' met Bonn, 'No Sleep' met Bonn, en 'Summer Days' met Macklemore en Patrick Stump van Fall Out Boy. Ook in 2019 zette hij zijn reeks samenwerkingen voort met tracks als 'These Are the Times' met JRM en 'Home' met Bonn. Het jaar 2020 bracht uitdagingen met zich mee vanwege de pandemie, maar Garrix bleef zijn creativiteit tonen met onder andere het nummer 'Higher Ground' met John Martin.

Nieuwe hoogtes

In 2021 bracht hij nog meer hits uit, waaronder 'Pressure' met Tove Lo en 'We Are The People' met Bono en The Edge. Het langverwachte debuutalbum 'Martin Garrix', uitgebracht in 2022, versterkte zijn positie als een van de meest invloedrijke figuren in de hedendaagse muziek. Het album omvatte een eclectische mix van tracks, variërend van opzwepende festivalanthems tot intieme ballades, en liet Garrix's veelzijdigheid als artiest zien. Tracks zoals 'Feel It' met John Martin, 'All We Have Is Now' met Bebe Rexha en 'Escape' met Citizenn veroverden de harten van fans over de hele wereld en werden al snel favorieten op streamingplatforms en radiostations.

Een blik op de toekomst

Nu, in 2024, blijft Garrix een van de meest opwindende namen in de industrie. Met een ongeëvenaarde passie voor zijn vak en een niet-aflatende toewijding aan zijn fans, is het duidelijk dat de toekomst alleen maar helderder wordt voor deze muzikale superster. Met nieuwe muziek, grensverleggende samenwerkingen en innovatieve projecten in het verschiet, kunnen fans en critici niet wachten om te zien wat de volgende hoofdstukken van het indrukwekkende verhaal van Martin Garrix zullen brengen.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar