Clone of Fotohokje huren

Fotohokje/photobooth huren

Waarom zou je een fotohokje huren?

Een fotohokje of photobooth (in het engels) heeft meerdere voordelen bij uw gelegenheid of evenement. Stel, je hebt het heel gezellig met je vrienden en familie. Jullie hebben de avond van jullie leven maar zodra het moment voorbij is, is het ook voorbij. Je beseft ineens dat je geen foto's hebt gemaakt. Een fotohokje (photobooth) huren was op dat moment het beste van de event manager kon doen. Zonder bij na te denken zou je in het fotohokje binnen lopen en een paar leuke of gekke foto's maken die je bij zullen blijven. Een andere voordeel bij het huren van een fotohokje (photobooth) is de hoge kwaliteit foto's die levert geworden en de leuke outfits die je eventueel kan dragen.... Lees meer

Fotohokje, goedekope photobooth en leuke foto booth props te boeken voor uw bruiloft, bedrijfsfeest of evenement! Bekijk hieronder onze selectie en vraag een offerte aan voor uw favoriet.

main
...

Vier jij je huwelijk en zou je heel graag je gasten verrassen? Dan is een fotohokje (photobooth) huren ideaal want wie vindt het nou niet leuk om eens even gek te doen op een foto. Er zijn verschillende soorten fotohokjes (photobooth) die u kunt huren zoals een Selfie Spiegel, LED fotohokje of fotozuil.

Geschiedenis fotohokje (photobooth)

Het fotohokje van vroeger

Tegenwoordig is er een moderne fotozuil waar een soort 'paal' staat die foto's van jou kan maken. Voorheen was de oorspronkelijke vorm van de 'paal' een hokje. In 1888 hadden de Amerikanen William Pope en Edward Poole een idee voor een volautomatische fotomachine. Zij voerden hun idee niet uit waardoor het bij een idee bleef. Anderen probeerden het idee uit te werken en daadwerkelijk te maken. Helaas waren de foto's niet goed en van hele slechte kwaliteit.

Pas in 1925 kwam het eerste fotohokje op Broadway te staan. Voor 25 cent werden er 8 foto's gemaakt. Het ontwikkelen van de foto's duurde ongeveer 10 à 15 minuten, dus snel was het niet. Ondanks de snelheid bleek de photobooth een enorm succes te zijn. In het eerste half jaar werd de eerste photobooth door zo'n 280.000 mensen gebruikt. Hier bleef het natuurlijk niet bij. De photobooth verscheen op verschillende plaatsen waardoor steeds meer mensen in contact kwamen met de photobooth.

Kunstenaar Andy Warhol (1928-1987), bekend van de Campbel soepblikken, was ook gek op de photobooth. Zijn ontdekking van de “coin operated photobooth” gaf hem nieuwe mogelijkheden. Hij nam de foto’s mee naar zijn studio en maakte er gigantische grote kunstwerken van. Hij maakte zo geweldige portretten van vrienden, maar ook van zichzelf

Het bekendste werk dat hij maakte met de photobooth was “Ethel Scull 36 Times” (1963). Het was zijn eerste portret dat werd verkocht en werd ook wel “The most successful portrait of the 1960s” genoemd. Het bestaat uit 36 photobooth foto’s die hij later bewerkte.

De laatste jaren vond je het fotohokje in Nederland vooral op stations en in warenhuizen. Verdikkeme, de Vroom & Dreesman bestaat niet meer en ook op de meeste stations zijn de photobooths inmiddels verdwenen.

Fotohokje met LED

Voordat we ingaan op het fotohokje met LED is het interessant om te weten hoe de LED is ontstaan. Eerst onderzoeken en dan lichten we uit wat een LED precies is en hoe het werkt.

De afkorting LED staat voor het Engelse "Light Emitting Diode". Dit betekent letterlijk een lichtgevende diode. Een diode is een elektronisch component. Dit is verwerkt in het fotohokje waardoor het licht geeft.

Een fotohokje/photobooth met LED huren geeft uw gelegenheid een extra glans wat bij uw gasten zal bij blijven. Uw gasten zullen zich vermaken met ontspannende muziek waar vrienden en familie aanwezig zijn. Heerlijke champagne en een prachtige band die de sterren van de hemel spelen. U wilt van dit moment genieten en waar kan u dat het beste doen. Natuurlijk in een Fotohokje met LED waar je even gek kan doen. Een mooie lijst van foto's die uw avond vastleggen. Fotohokje voor uw bruiloft dat kan. Fotohokje met LED dat is zeker geen probleem. U kunt bij Evenses een fotohokje/photobooth huren voor uw gelegenheid.
LED fotohokje

Fotozuil

Een fotozuil (de naam zegt het al) is een camera dat als een zuil staat. Het is mobiele camera die u van elke positie kunt verplaatsen. Een fotozuil huren is ook zeer populair onder het Nederlandse publiek. Even snel een groepsfoto maken zonder het aan iemand te vragen. Ja hoor, komt u maar. Een fotozuil voor uw bruiloft. Dat is een top idee want dan hoeft u niet per se een fotograaf te vragen die foto's van u als bruid of bruidegom maakt. De fotozuil staat altijd klaar en kan zoveel foto's maken als u wilt.

Een fotozuil huren biedt u meerdere voordelen. Zoals eerder verteld werd, is het handig als u meerdere foto's op meerdere plekken wilt. De fotograaf kan bezig zijn met de perfecte shot voor u als bruid/bruidegom terwijl de fotozuil de gasten fotografeert. Een andere voordeel voor het huren van een fotozuil is dat het voordeliger met een goede kwaliteit foto's. De fotozuil biedt uw feest of bruiloft een extra activiteit waar uw gasten van kunnen genieten.

Magic Mirror

Ook wel bekend als selfie spiegel, photo mirror en interactieve fotospiegel. Magic mirror photobooth worden razendsnel populair. Zeker als je met een grotere groep mensen op de foto wilt. De Magic mirror ziet eruit als een doodnormale spiegel maar ondertussen worden er leuke foto's gemaakt. Het heeft een leukere uitstraling vergeleken met de fotozuil. Zelfs op een zakelijke evenement is een magic mirror heel leuk en passend voor het evenement. Een ander reden is dat als je een magic mirror huurt er via de zijkanten kan laten branden in het thema van het evenement of de huisstijl van het bedrijf of merk. Een fotohokje/photobooth huren in de vorm van een spiegel zal altijd wel lachen. Je denkt even je haren te willen doen voor een spiegel en ineens komt er een foto eruit. Laat je familie, vrienden of collega's zichzelf even opmaken bij de 'spiegel' en wacht op de perfecte foto.

Maar wat maakt de magic mirror zo bijzonder? In sommige gevallen zijn de spiegels zo groot dat je jezelf van top tot teen zien en dus ook op de foto. Geen halve foto's of met veel moeite je hele groep in de foto passen. Het is ook vooral leuk als je gekke houdingen aan neemt of verkleed kleren. Een groot voordeel van een foto spiegel is dat iedereen op de foto kan, of het nou je opa in een rolstoel is of een grote groep op een rechthoekige spiegel. Iedereen is welkom op de magic mirror.

Wilt u nou een magic mirror (foto spiegel) huren? Dan kunt u bij Evenses een vrijblijvend offerte vragen om uw gelegenheid de beste avond van iedereens leven te maken.

FAQ

Hoeveel foto's kan je maken als ik een fotohokje huur?
Bij Evenses kunt u onbeperkt foto's maken als u fotohokje huren. Dit geldt bij alle vormen van fotohokjes.

Hoe lang blijft het fotohokje (photobooth) staan?
U kunt fotohokjes (photobooth) huren voor zolang u wilt natuurlijk. Het hangt af wat voor fotohokje u huurt. Een LED fotohokje is vanaf 4 uur beschikbaar en een fotozuil huren is voor de hele dag.

Kan de fotohokje (photobooth) buiten staan?
Ja, mits het droog weer is. Onze medewerker op locatie bepaalt of de photobooth buiten kan staan of niet. Let op: huur je de photobooth voor meerdere dagen, dan moet de photobooth ’s nachts binnen kunnen staan.