De uit Enschede afkomstige Bas Nijhuis is nationaal en internationaal scheidsrechter. Al op vroege leeftijd blijkt dat Nijhuis talent heeft en al vanaf zijn vijftiende fluit hij officiële wedstrijden. Dit heeft hij altijd als zijn grote passie gezien en hij heeft er ook alles voor opzij gezet.

In 2005 floot hij zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Al snel werd hij één van de topscheidsrechters van Nederland. In 2011 debuteerde Nijhuis in de Champions League bij Olympiakos - Borussia Dortmund en floot later een grote reeks topwedstrijden. Waaronder een groot aantal (kwalificatie-)interlands.

Bas Nijhuis combineert het fluiten op internationaal niveau met het ondernemerschap. Naast het runnen van een bakkerij in Haaksbergen, is Nijhuis actief als bestuurslid van een kinderboerderij en ambassadeur voor Stichting Doelpunt.

In zijn nieuwe spraakmakende boek "Niet zeiken, voetballen!" (oktober 2017) neemt Bas Nijhuis de lezer mee op een even avontuurlijke als hilarische reis achter de schermen van arbitrage, met kostelijke anekdotes over wereldtoppers als Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez.

Bas Nijhuis boeken voor uw bedrijfsfeest of evenement

Zou u graag willen dat Bas Nijhuis bij uw evenement aanwezig is voor bijvoorbeeld een presentatie? Vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan of vraag telefonisch naar de mogelijkheden bij het boeken van Bas Nijhuis. Wij staan 7 dagen in de week klaar om u te helpen met het vinden van de juiste spreker voor uw gelegenheid.