9 uitjes voor in de herfstvakantie

Activiteiten herfstvakantie

De herfstvakantie is weer begonnen voor de schoolleerlingen en dat betekent dat we weer leuke dingen kunnen ondernemen! Wij zochten 9 interessante activiteiten om te doen tijdens het weekje vrij.

1. Buiten de deur ontbijten

Uit eten is iets wat veel mensen doen, maar neit veel mensen bedenken het om buiten de deur op je gemakje met een croissantje en koffietje wakker te worden. Het is een erg leuke start van de dag, en bovendien is een ontbijtje buiten de deur vaak minder duur dan in de avond uit eten gaan!

2. Herfsttafel maken

Met z’n allen ravotten in het bos, om de mooiste kleuren bladeren te verzamelen. Voor mensen die van natuur houden is de herfst de mooiste tijd van het jaar. Ga op pad en ontdek hoeveel verschillende kleuren er in het bos te zien zijn tijdens deze periode van het jaar. Om het nog niet eens over de geuren te hebben. Van alle verzamelde denneappels en takken kann je een herfsttafel maken.

3. Pretpark bezoeken

In Nederland hebben we meerdere themaparken waar je spannende momenten beleeft in verschillende soorten attracties. Denk aan Walibi, Dinoland, de Efteling, Drouwenerzand of Duinrell. Leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen. Dat de kinderen vakantie hebben is dus het ideale excuus om als volwassene weer eens te genieten van gekkigheid in het attractiepark!

4. Naar de bioscoop

Het is misschien geen toeval, maar afgelopen periode zijn er weer veel leuke films verschenen. Koop een grote bak popcorn of een suikerspin, en geniet van de bombastische ervaring van het grote scherm en de harde muziek.

5. Zwemmen

Hoewel de aftrap van de herfst toch echt betekent dat de zomer voorbij is, betekent het niet dat zomerplezier voorbij kann zijn. Waar kann je je beter uitleven dan in een zwemparadijs? Bezoek een overdekt zwembad in de buurt.

6. Binnenspelen in een indoor speeltuin

In de herfstvakantie is het weer eht weer kouder, dus sla de speeltuinen maar over. Echter, er zijn ook veel 'indoor speelparadijzen‘. Ballenbakken, trampolines maar ook koffiecorners: er is genoeg te beleven voor jong en oud.

7. Educatieve uitjes

Hoewel het vakantie is en er zeker ontspannen mag worden, kan je het serieuze met het aangename combineren. Er zijn zat musea waar kinderen zich opperbest vermaken, maar ook gelijk wat leren. Denk aan het NEMO science museum.

8. Thuisbioscoop

Je kunt, zoals in tip 4 genoemd, naar de bioscoop. Maar er is nog een beter idee; verzamel een paar reuzekussens, regel een beamer, doe alle lampen uit, zet een spannende film aan en waan je in de bioscoop, maar dan lekker in je eigen huis! Ook leuk overigens om livestreams of opnames van artiesten te kijken. Zo zijn concerten van onder andere Guus Meeuwis of optredens van Jim Bakkum gewoon via Youtube of onze eigen website www.evenes.com te bekijken.

9. Organiseer een feestje!

Nodig al je vrienden uit, schenk wat lekker drinken in, regel een band via www.evenses.com die je huis op zijn kop zet, zoals Say Cheese, Jack Club Music of een andere coverband en geniet van een dansje en het samenzijn.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar