11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren

fotograaf-huwelijk.jpg

Bruidsfotograaf huren

Ben je bezig met het organiseren van je bruiloft? Dan wil je natuurlijk alles perfect. Je wilt dat het feest gegeven wordt op een droomlocatie, je wilt een swingende dj of band en een goede catering. Waarschijnlijk zit je wel vast aan een trouwbudget. Aan sommige dingen kun je meer geld uitgeven dan aan andere. Wij geven je in ieder geval het advies om nooit te besparen op een bruidsfotograaf. Een prachtige fotoreportage is een blijvende herinnering aan jullie bruiloft. Wij geven je 11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren.

Een deel van jullie trouwbudget zal opgaan aan de kosten van de trouwfotograaf. Toch is dit het absoluut waard. Naast het fotograferen, is de fotograaf ook veel tijd kwijt met de selectie en nabewerking van de foto’s. Door al dit vakwerk levert de fotograaf jullie een prachtige fotoreportage. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om het aan een kennis of familielid, die toevallig hobbyfotograaf is, vragen om de foto’s te maken, maar dit raden wij je af. Fotografie is een vak apart, waarbij het gaat om het juiste moment, de juiste emotie en het juiste licht. Onze fotografen zijn echte kunstenaars met veel ervaring en talent. Lees hieronder de redenen om een professional in te huren.

1. Het is een goede investering

Wist je dat je nog veel meer kunt met trouwfoto’s dan er alleen maar naar te kijken? Je kunt de foto’s voor heel veel dingen gebruiken. Zo kun je de trouwfoto’s gebruiken voor een cadeau aan jullie familie, bedankkaartjes voor de gasten of voor een mooie fotocollage in jullie huis.

2. Onbetaalbare herinnering

Een prachtige fotoreportage is een onbetaalbare herinnering. Zelfs over tien of twintig jaar kijk je nog met plezier terug op de trouwfoto’s. Het is het enige tastbare bewijs dat je overhoudt van je huwelijksdag.

3. Foto’s die waar jullie op staan zoals jullie echt zijn

Een professionele, ervaren fotograaf weet precies op welk moment hij of zij een foto moet maken. De foto’s worden dus altijd gemaakt op het juiste moment. Ook hoef je niet steeds een andere pose aan te nemen. De fotograaf weet precies wanneer het nodig is om een foto te maken en vangt jullie blik op. Dit resulteert in een fotoreportage met foto’s waar jullie op staan zoals jullie echt zijn. De foto’s komen dus niet gemaakt over en jullie herkennen jullie zelf erin.

4. Je betaalt voor kwaliteit en professionaliteit

Een ervaren en professionele fotograaf luistert naar jullie en houdt rekening met jullie wensen. Het maakt dus niet uit of je een fotoreportage wilt met een romantisch tintje of een komisch accent. De fotograaf creëert een reportage zoals jullie dat willen. Verder weet hij of zij alles over de technische aspecten, zoals lichtval en schaduw. Vanwege deze kennis kan de fotograaf jullie altijd van jullie mooiste kant fotograferen. Ook kan hij of zij zich moeiteloos tussen de gasten bewegen en spontane, goed foto’s maken.

5. Geen stress

Op je bruiloft wil je je natuurlijk niet druk maken om de fotografie. Als je een professionele fotograaf inhuurt, hoeft dit ook niet. Hij of zij weet wanneer er een foto gemaakt moet worden en vraagt dit niet aan jullie. Je ervaart dus geen stress.

6. Een fotograaf heeft oog voor detail

Een fotograaf heeft een goed oog voor detail en denkt mee wat mooi is voor een foto. Hij of zij maakt foto’s van momenten of dingen die je zelf niet hebt gezien. Als je straks de fotoreportage bekijkt, zal je je verbazen over de momenten die de fotograaf heeft vastgelegd.

7. Je kunt zelf ontspannen en stralen

Voel je je vaak opgelaten als je op de foto moet? En sta je niet echt te springen als er een foto van jou moet worden gemaakt? Dan zie je dit ook in het resultaat. Als je je opgelaten voelt, sta je gespannen op de foto. Natuurlijk wil je dat je stralend en ontspannend op je trouwfoto’s staat. Een fotograaf zorgt hiervoor. Hij of zij brengt je op je gemak en stelt je gerust. Hierdoor voel je je comfortabel en meer ontspannen. Het resultaat: professionele trouwfoto’s waar je stralend op staat.

8. Je beleeft je bruiloft nog een keer

Een professionele trouwfotograaf zorgt ervoor dat de sfeer van jullie trouwdag is terug te zien op de foto’s. De fotograaf maakt niet alleen foto’s van jullie en de gasten, maar ook van de decoraties, de taart, de trouwjurk en het trouwpak en het jawoord. Als jullie de foto’s later terugkijken, beleef je je jullie bruiloft nog een keer.

9. Een goede voorbereiding

Voordat jullie trouwdag aanbreekt, heb je al regelmatig contact gehad met de fotograaf. Er is dus sprake van een goede communicatie vooraf. Jullie hebben al een keer besproken wat voor soort foto’s je wilt, wie je graag op de foto wilt hebben en welke locaties geschikt zijn om foto’s te maken. Alles is dus goed voorbereidt, zodat je er zeker van bent dat de foto’s prachtig worden.

10. Hoge kwaliteit

Een professionele fotograaf levert een fotoreportage van een hoge kwaliteit. Hij of zij maakt de perfecte foto’s. Niet iedereen kan dit zomaar doen. Hiervoor is ervaring en talent nodig. Jullie foto’s zijn stuk voor stuk kunstwerkjes van een hoge kwaliteit.

11. Zekerheid

Als je een professionele fotograaf inhuurt dan heb je altijd zekerheid dat er foto’s van je bruiloft worden gemaakt. Evenses werkt standaard met dezelfde fotografen. Als de bruidsfotograaf die jullie hebben ingehuurd onverhoopt niet kan dan bieden wij jullie altijd een waardige vervanger aan, ook als deze last-minute uitvalt. Je weet dus zeker dat er op jullie trouwdag foto’s worden gemaakt.

Bruidsfotograaf inhuren?

Wil je een bruidsfotograaf inhuren? Wij hebben onze fotografen persoonlijk geselecteerd door middel van een kennismakingsgesprek en een testshoot. Dankzij onze nauwkeurige selectie kunnen wij je altijd een professionele, ervaren en attente fotograaf garanderen die een prachtige bruidsreportage creëert. Deze fotoreportage is altijd een mooie, blijvende herinnering aan je bruiloft. Een bruidsfotograaf van Evenses is zowel voor een paar uur als een hele dag inzetbaar. Je hebt de keuze uit vier verschillende pakketten.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar